Ma gyümölcsös süteményt kért a család, így az almás pitére esett a választás.
Hozzávalók:
12 dkg lenmagliszt,
12 dkg kókuszreszelék őrölve,
12 dkg zabkorpa,
3 tojás,
kb. 10 dkg cukornak megfelelő édesítő,
10 dkg vaj, vagy zsír,
1 kávéskanál szódabikarbóna
melegvíz
Töltelék:
8-10 db alma,
édesítő,
fahéj,
pici citromlé, ha nem elég savanyú az alma.
A tojásokat villával felvertem és minden hozzávalót összegyúrtam. Kettő kiterített nejlon lap között kettő lapot nyújtottam. Az egyik lapot beleterítettem egy közepes tepsibe és megsütöttem.
Közben az almát lereszeltem. Én nem szoktam meghámozni az almát. Beízesítettem és a megsült lapra terítettem. Erre jött a második lap és már ment is a sütőbe.
Mostanában nem szeretik a gyümölcsöt sütni, főzni, mert, hogy abból cukor képződik. Én úgy gondolom, addig a 15-20 percig, míg a felső lap megsül nem bír a töltelék átsülni. Én így készítem. De aki nem szeretné a gyümölcsöt sütőbe tenni megsütheti előre mind a két lapot és az alma tölteléket nyersen teszi a két lap közé.
Ha szeretnéd, próbáld ki és írd meg a véleményedet.
Friss hozzászólások