Hozzávalók:
2,5 dl-es bögre vegyes liszt (őrölt szezámmag, őrölt kókuszreszelék, őrölt zabpehely egyenlő arányban)
2,5 dl-es bögre amaránt liszt,
1 dl olaj, vagy olvasztott zsír,
2-3 evőkanál xillit,
kávéskanál szódabikarbóna,
2 dl kókusztej,
2 db tojás,
A hozzávalókat elkeverem és 12 db muffin formába osztom. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 20 percig sütöm.
Vanília sodóhoz:
1 evőkanál kókuszlisztet 1 evőkanál xillitet 1 tojás sárgáját elkevertem 2 dl kókusztejbe. Állandó kevergetés közben először nagyobb lángon, majd kisebb lángon sűrűre főztem. A tojás fehérjét felvertem habnak és kis lángon a krémhez addig kevertem, míg egyneművé vált. Félrehúztam és még néhányszor átkevertem kihűlésig. Igy nem ereszt levet a krém.
Csokikrém a töltelékhez:
2 dl kókusztej,
2 evőkanál kakaópor,
10 dkg xillit,
10 dkg vaj.
Összefőztem, majd lassú tűzön sűrűre főztem. Kihűtöttem és egy tortadíszítővel a csokikrémet belenyomtam a fánk közepébe.
Vanília sodóval tálaltam.
Ha tetszik készítsd el és írd meg a véleményed.
Friss hozzászólások