Ha újév, akkor fánk. Nem lehetett nem megpróbálni és jó is lett. Persze nem az a gömbölyű fánk, mivel nem szerettem volna, ha nyers marad a belseje, de az íze nagyon jó.
Hozzávalók:
10 dkg rizsliszt, (szerintem lehet magliszt is)
1 tojás,
1 púpos evőkanál utifűmaghéj,
1 dl kókuszkrém,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál almaecet,
1 teáskanál xillit,
csepp só,
kevés olaj a sütéshez
Az utifűmaghéjat elkevertem a kókuszrémmel, a tojást villával felvertem és mindent összedolgoztam. Ha kisebb a tojás pici vizet lehet bele tenni. kb. fél dl-t.
A tésztát két nejlon lap között elnyújtottam kb. fél cm vastagságúra és fánkszaggatóval kiszaggattam, majd forró olajban kisütöttem.
Az jobban felfújódott, amelyik forróbb olajba került. Ezért érdemes az elején kicsit forróbbra melegíteni az olajat, majd lejjebb hajtani a tüzet alatta.
Házi lekvárral, gyümölcspürével, csokival igazán finom.
Ha megtetszett próbáld ki és írd meg a véleményed.
Friss hozzászólások