HTML

Állandó oldalak

Címkék

Friss hozzászólások

  • safira (törölt): jól néz ki:) (2012.10.18. 09:41) Gofrisütős kenyér
  • B.Zsuzsa: @paintressy: Örülök, hogy jónak gondolod. Ha sikerült elkészíteni írd meg milyen lett. (2012.09.29. 20:32) Gofrisütős kenyér
  • Szindrana: Eeeeeeeez nagyon jól hangzik!! Nem vagyok otthon, és a két költözés miatt nem tudom, van-e (még) g... (2012.09.28. 21:51) Gofrisütős kenyér
  • Utolsó 20

Újévi fánk

2014.01.01. 20:14 :: B.Zsuzsa

fánk.jpg

 

Ha újév, akkor fánk. Nem lehetett nem megpróbálni és jó is lett. Persze nem az a gömbölyű fánk, mivel nem szerettem volna, ha nyers marad a belseje, de az íze nagyon jó.

Hozzávalók:

10 dkg rizsliszt, (szerintem lehet magliszt is)

1 tojás,

1 púpos evőkanál utifűmaghéj,

1 dl kókuszkrém,

1 kávéskanál szódabikarbóna,

1 teáskanál almaecet,

1 teáskanál xillit,

csepp só,

kevés olaj a sütéshez

Az utifűmaghéjat elkevertem a kókuszrémmel, a tojást villával felvertem és mindent összedolgoztam. Ha kisebb a tojás pici vizet lehet bele tenni. kb. fél dl-t.

A tésztát két nejlon lap között elnyújtottam kb. fél cm vastagságúra és fánkszaggatóval kiszaggattam, majd forró olajban kisütöttem.

Az jobban felfújódott, amelyik forróbb olajba került. Ezért érdemes az elején kicsit forróbbra melegíteni az olajat, majd lejjebb hajtani a tüzet alatta.

Házi lekvárral, gyümölcspürével, csokival igazán finom.

Ha megtetszett próbáld ki és írd meg a véleményed.

Szólj hozzá!

Címkék: fánk sütemény gluténmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://otvenkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr185720489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása