Hozzávalók:
3 db 5x6 cm-es csicsóka,
1 db piros paprika,
1 szál szárzeller,
1 db kisebb vöröshagyma,
4 tojás,
só, bors
1 evőkanál kókuszkrém
Mi nagyon szeretjük a savanyú csicsókát. Most kipróbáltam ebben az omlettben is. Olvastam, hogy krumpli helyett lehet fogyasztani, de még nem nagyon próbáltam. Szóval a csicsókákat szépen meghámoztam és vékony szeletekre vágtam. A pirospaprikát felszeleteltem. A szárzellert, amit idén először termesztettem szintén felaprítottam.
A vöröshagymát felaprítottam és kevés zsíron megpirítottam. Erre jöttek a zöldségek, só, bors és ezeket is átpirítottam. A tojásokat villával felvertem belekevertem a kókuszkrémet és már mehetett is a zöldségekre. A tüzet lejjebb vettem és fedő alatt szépen átsült.
A csicsóka az ételben inkább hasonlított szerintem a karalábéra, mint a krumplira, de finom volt így is. A szárzellernek is kicsit más az illata, mint a hagyományos zeller zöldnek, de jó volt az omlettben. Azt olvastam inkább salátákba teszik, majd kísérletezek vele.
Ha elkészíted írd meg a véleményed
Friss hozzászólások