Hozzávalók:
10 dkg étcsoki,
10 dkg vaj,
4 db tojás,
3 evőkanál xillit,
3,5 dkg őrölt dió,
3 dkg amaránt liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
5 dkg darabokra vágott dió.
A darabos diót száraz serpenyőben megpirítottam. A vajat megolvasztottam és belekevertem a csokit. A tojások fehérjét felvertem, belevertem a xillitet majd egyenként a tojások sárgáját. Beletettem az amaránt lisztet, meg az őrölt diót és az olvasztott vajas csokit, végül a darabokra vágott diót. Az egészet összekevertem és közpes tepsibe öntöttem. 180 fokon 20-25 percig sűl.
A tetejére lehet tenni főzött csokit:
2 evőkanál kakaót, 10 dkg xillitet elkevertem 2 dl kókusztejben. Beletettem 10 dkg vajat és felforraltam. Lassú tűzön gyakran kevergetve sűrűre főzöm.
A sütemény tetejére kenem. Ez a csoki nem keményedik meg, kb. 3mm vastag krémes csoki lesz a sütemény tetején.
Olyan jó csokisra sikerült ez a sütemény, hogy nem is látszik külön a krém a tetején. Nálunk ez a nyerő, finom lett.
Ha megtetszett készitsd el és írd meg a véleményed.
Friss hozzászólások