Hozzávalók:
4 db csirke felsőcomb,
1 db egész csirkemell,
grill főszerkeverék,
1 db kb. fék kg-os cukkiniből
kevés zsír
A csirkehúst kis kockákra vágtam és az AMC lábosban lepirítottam, míg a hús kifehéredik. A hagyományos lábosban kevés zsírt kell alá tenni. (Én a combokon a bőrét is rajta hagyom, sőt a csontokat is beleteszem, mert én szeretem a csontról leszopogatni a húst.) Miután kifehéredett a hús megszórtam a grillfűszerrel és fedő alatt puhára pároltam. Mivel ebben az edényben elég sok levet ereszt a hús a fedőt levéve a levét elforraltam és a húst zsírjára sütöttem.
A cukkinit meghámoztam és hasábokra vágtam mint a krumplit. A tepsiben kevés olvasztott zsírral meglocsoltam, és sütés közben húsfordító lapáttal többször megforgattam. Először üveges lett, majd kicsit megpirult egy-egy oldala, szélei. Eredetileg úgy gondoltam megpirítom, mint a krumplit, de mivel a cukkini sokkal vizesebb, puhább a krumplinál nem egészen úgy sült. Az egészet 200 fokon sütöttem és a végén sóztam, hogy ne engedjen levet sülés közben. Igy is finom lett.
Ha megtetszett készítsd el és írd meg a véleményed.
Friss hozzászólások