Hozzávalók:
1 db öklömnyi édesburgonya,
1 ökölnyi fagyasztott spenót gombóc.
3 gerezd fokhagyma,
só, bors,
zsír.
Anyukámnál termett édesburgonya, hát ki kellett próbálni. Az édesburgonyát meghámoztam és kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágtam. Egy edénybe kevés vizet tettem alá, megsóztam és majdnem puhára pároltam.
Egy serpenyőben felolvasztottam a zsírt és beletettem az édesburgonyát. Átpirítottam, majd megszórtam az apróra vágott fokhagymával. Picit pirítottam, hogy az a finom fokhagyma illat átjárja az édesburgonyát, majd a kiolvasztott spenótot rátettem. Még egy kis só, bors és szépen átpirítottam az egészet. Már kész is. Rántott csirkemell mellé tálaltam. Tényleg finom lett.
Friss hozzászólások