HTML

Állandó oldalak

Címkék

Friss hozzászólások

  • safira (törölt): jól néz ki:) (2012.10.18. 09:41) Gofrisütős kenyér
  • B.Zsuzsa: @paintressy: Örülök, hogy jónak gondolod. Ha sikerült elkészíteni írd meg milyen lett. (2012.09.29. 20:32) Gofrisütős kenyér
  • Szindrana: Eeeeeeeez nagyon jól hangzik!! Nem vagyok otthon, és a két költözés miatt nem tudom, van-e (még) g... (2012.09.28. 21:51) Gofrisütős kenyér
  • Utolsó 20

Rakott padlizsán

2013.10.14. 21:59 :: B.Zsuzsa

Rakott padlizsán.jpg

 

Hozzávalók:

1 db nagyobb padlizsán,

3 db főtt tojás,

kisebb vöröshagyma,

kb. 15 dkg füstölt csülök,

kevés zsír, só, bors,

1-2 dl sűritett paradicsom,

bazsalikom, kakukkfű, őrölt paprika

Volt itthon egy darabka füstölt csülök (ez bolti, kevésbé füstös, így nem kellett kiáztatni). Apró darabokra vágtam. A vöröshagymát apró kockákra vágtam és megpároltam, majd a csülök darabkákat rátettem , sóztam, borsoztam, pici vizet öntöttem alá és puhára pároltam. Tettem bele kevés sűrített paradicsomot, bazsalikomot, kakukkfüvet, őrölt paprikát.

A tojásokat megfőztem. A padlizsánt hosszában vékony, kb. fél centi vastag szeletekre vágtam.

Öntöttvas serpenyőben szárazon megpirítottam a szeleteket.

Egy kb. 20 cm-es jénai edénynek az alját vékonyan kizsíroztam és sorba ráfektettem a padlizsán szeleteket. Ráterítettem a csülökdarabkákat és a karikára vágott főtt tojásokat. Pici só és újra a padlizsán szeletek következtek. A tetejét megkentem a maradék sűritett paradicsommal és sóztam, borsoztam. 180-200 fokon sütöttem. A tetejére lehet reszelt sajtot is tenni, én most ezt kihagytam. A sűritett paradicsommal vigyázni kell, mert majdnem túl paradicsomos lett.

Ha megtetszett készítsd el és írd meg a véleményedet.

Szólj hozzá!

Címkék: padlizsán főétel paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://otvenkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr355546816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása