Hozzávalók:
1 db nagyobb padlizsán,
3 db főtt tojás,
kisebb vöröshagyma,
kb. 15 dkg füstölt csülök,
kevés zsír, só, bors,
1-2 dl sűritett paradicsom,
bazsalikom, kakukkfű, őrölt paprika
Volt itthon egy darabka füstölt csülök (ez bolti, kevésbé füstös, így nem kellett kiáztatni). Apró darabokra vágtam. A vöröshagymát apró kockákra vágtam és megpároltam, majd a csülök darabkákat rátettem , sóztam, borsoztam, pici vizet öntöttem alá és puhára pároltam. Tettem bele kevés sűrített paradicsomot, bazsalikomot, kakukkfüvet, őrölt paprikát.
A tojásokat megfőztem. A padlizsánt hosszában vékony, kb. fél centi vastag szeletekre vágtam.
Öntöttvas serpenyőben szárazon megpirítottam a szeleteket.
Egy kb. 20 cm-es jénai edénynek az alját vékonyan kizsíroztam és sorba ráfektettem a padlizsán szeleteket. Ráterítettem a csülökdarabkákat és a karikára vágott főtt tojásokat. Pici só és újra a padlizsán szeletek következtek. A tetejét megkentem a maradék sűritett paradicsommal és sóztam, borsoztam. 180-200 fokon sütöttem. A tetejére lehet reszelt sajtot is tenni, én most ezt kihagytam. A sűritett paradicsommal vigyázni kell, mert majdnem túl paradicsomos lett.
Ha megtetszett készítsd el és írd meg a véleményedet.
Friss hozzászólások