Úgy gondoltam, ezt a süteményt is el lehet jól készíteni paleosan, így pár receptet átnéztem. Szerintem jó lett a végeredmény.
Hozzávalók.
20 dkg liszt (azonos mennyiségű őrölt zabpehely, őrölt kókuszreszelék, zabkorpa, szezámmag keveréke)
2 egész tojás,
2 evőkanálnyi xillit,
5 dkg olvasztott vaj vagy zsír,
1,5 dl kókusztej,
kb. ½ dl víz,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
pici só,
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a tojások sárgájával, az édesítővel a kókusztejjel és az olvasztott zsírral és pici sóval. A tojások fehérjét jól felverjük és azt is hozzákeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a vizet, annyit, hogy olyan piskóta szerű állaga legyen.
A palacsintasütőt felforrósítjuk, kevés zsírt cseppentünk bele először majd kb. 10-15 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. A továbbiakban nem szükséges több zsírt tenni a sütőben, mert elég ami a tésztában van. Lassu tűznél egyik felét megsütjük, majd a hús sütésénél használt lapáttal szépen átfordítjuk a másik felére. Ezt a felét is megsütjük és már lehet is fogyasztani. Bármilyen gyümölcsszósszal, házi lekvárral, édesítős csokival meglocsolva. Egyszerű és finom sütemény.
Ha elkészíted írd meg a véleményed.
Friss hozzászólások