HTML

Állandó oldalak

Címkék

Friss hozzászólások

  • safira (törölt): jól néz ki:) (2012.10.18. 09:41) Gofrisütős kenyér
  • B.Zsuzsa: @paintressy: Örülök, hogy jónak gondolod. Ha sikerült elkészíteni írd meg milyen lett. (2012.09.29. 20:32) Gofrisütős kenyér
  • Szindrana: Eeeeeeeez nagyon jól hangzik!! Nem vagyok otthon, és a két költözés miatt nem tudom, van-e (még) g... (2012.09.28. 21:51) Gofrisütős kenyér
  • Utolsó 20

Amerikai palacsinta

2013.09.16. 21:36 :: B.Zsuzsa

Amerikai palacsinta.jpg

Úgy gondoltam, ezt a süteményt is el lehet jól készíteni paleosan, így pár receptet átnéztem. Szerintem jó lett a végeredmény.

Hozzávalók.

20 dkg liszt (azonos mennyiségű őrölt zabpehely, őrölt kókuszreszelék, zabkorpa, szezámmag keveréke)

2 egész tojás,

2 evőkanálnyi xillit,

5 dkg olvasztott vaj vagy zsír,

1,5 dl kókusztej,

kb. ½ dl víz,

1 kávéskanál szódabikarbóna,

pici só,

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a tojások sárgájával, az édesítővel a kókusztejjel és az olvasztott zsírral és pici sóval. A tojások fehérjét jól felverjük és azt is hozzákeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a vizet, annyit, hogy olyan piskóta szerű állaga legyen.

A palacsintasütőt felforrósítjuk, kevés zsírt cseppentünk bele először majd kb. 10-15 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. A továbbiakban nem szükséges több zsírt tenni a sütőben, mert elég ami a tésztában van. Lassu tűznél egyik felét megsütjük, majd a hús sütésénél használt lapáttal szépen átfordítjuk a másik felére. Ezt a felét is megsütjük és már lehet is fogyasztani. Bármilyen gyümölcsszósszal, házi lekvárral, édesítős csokival meglocsolva. Egyszerű és finom sütemény.

Ha elkészíted írd meg a véleményed.

Szólj hozzá!

Címkék: palacsinta sütemény paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://otvenkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr295422212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása