HTML

Állandó oldalak

Címkék

Friss hozzászólások

  • safira (törölt): jól néz ki:) (2012.10.18. 09:41) Gofrisütős kenyér
  • B.Zsuzsa: @paintressy: Örülök, hogy jónak gondolod. Ha sikerült elkészíteni írd meg milyen lett. (2012.09.29. 20:32) Gofrisütős kenyér
  • Szindrana: Eeeeeeeez nagyon jól hangzik!! Nem vagyok otthon, és a két költözés miatt nem tudom, van-e (még) g... (2012.09.28. 21:51) Gofrisütős kenyér
  • Utolsó 20

Epres-habos sütemény

2013.05.27. 20:41 :: B.Zsuzsa

epres-habos1.jpg

Még nem készítettem habos sütit cukor nélkül, hát most jött el az ideje. Rátaláltam az amaránt lisztre, úgy gondoltam ez tökéletes lesz a tésztába és nem csalódtam, nagyon finom piskóta lett belőle, pedig csak a tojások sárgája volt benne meg kókusztejszín.

Hozzávalók:

3 db tojás

6 dkg zsír,

2 púpos evőkanál xillit + 8 db süssina

1 dl kókusztejszín,

6 dkg amaránt liszt

1 kávéskanál szódabikarbóna

A 3 tojás sárgáját a zsírral, az édesítőkkel habosra kevertem. Belekevertem a kókusztejszínt és a szódabikarbónás lisztet. Ezt egy sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe kentem és 180 fokon tűpróbáig sütöttem. Kb. 1 cm vastag piskóta lett belőle.

Krémhez:

Annyi eper, hogy turmixolva fél liter legyen,

2 evőkanál utifűmaghéj,

5 db süssina

Az epret összeturmixoltam az édesitővel majd belekevertem az utifűmaghéjat amitől gyönyörűen besűrűsödött. Amikor a tészta kihűlt rákentem az epres krémet.

Habhoz:

3 kicsit púpos evőkanál xillitből és szűk 0,25 dl vízből szirupot főztem. Érdekes volt, mert nem sűrűsödött be a szirup, mint a cukornál, hanem onnan láttam, hogy már kész, hogy elkezdett finoman füstölni a folyadék az edényben.

Közben a tojások fehérjét jó keményre felvertem és vékony sugárban lassan beleöntve a szirupot tovább vertem. Tettem bele 3 evőkanál turmixolt epret így kicsit rózsaszínű lett a hab. Egy fazékban forraltam vizet és ezt a habot még a biztonság kedvéért a gőzön is jól átvertem. Majd kihűtöttem, közben párszor átvertem a habot. A kihűlt habot az eper krém tetejére kentem.

Szép vastag, laza hab lett belőle és egyáltalán nem eresztett levet, még másnap sem.

 

Ha tetszik készítsd el és írd meg a véleményedet.

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény epres habos paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://otvenkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr415312061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása