Még nem készítettem habos sütit cukor nélkül, hát most jött el az ideje. Rátaláltam az amaránt lisztre, úgy gondoltam ez tökéletes lesz a tésztába és nem csalódtam, nagyon finom piskóta lett belőle, pedig csak a tojások sárgája volt benne meg kókusztejszín.
Hozzávalók:
3 db tojás
6 dkg zsír,
2 púpos evőkanál xillit + 8 db süssina
1 dl kókusztejszín,
6 dkg amaránt liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
A 3 tojás sárgáját a zsírral, az édesítőkkel habosra kevertem. Belekevertem a kókusztejszínt és a szódabikarbónás lisztet. Ezt egy sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe kentem és 180 fokon tűpróbáig sütöttem. Kb. 1 cm vastag piskóta lett belőle.
Krémhez:
Annyi eper, hogy turmixolva fél liter legyen,
2 evőkanál utifűmaghéj,
5 db süssina
Az epret összeturmixoltam az édesitővel majd belekevertem az utifűmaghéjat amitől gyönyörűen besűrűsödött. Amikor a tészta kihűlt rákentem az epres krémet.
Habhoz:
3 kicsit púpos evőkanál xillitből és szűk 0,25 dl vízből szirupot főztem. Érdekes volt, mert nem sűrűsödött be a szirup, mint a cukornál, hanem onnan láttam, hogy már kész, hogy elkezdett finoman füstölni a folyadék az edényben.
Közben a tojások fehérjét jó keményre felvertem és vékony sugárban lassan beleöntve a szirupot tovább vertem. Tettem bele 3 evőkanál turmixolt epret így kicsit rózsaszínű lett a hab. Egy fazékban forraltam vizet és ezt a habot még a biztonság kedvéért a gőzön is jól átvertem. Majd kihűtöttem, közben párszor átvertem a habot. A kihűlt habot az eper krém tetejére kentem.
Szép vastag, laza hab lett belőle és egyáltalán nem eresztett levet, még másnap sem.
Ha tetszik készítsd el és írd meg a véleményedet.
Friss hozzászólások