Volt maradék sült sonka, abból készítettem ezt a fasírtot.
A sült sonkát ledaráltam, kb annyi répát reszeltem, amekkora halom a darált sonka volt.
Egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágtam, 2-3 gerezd fokhagymát szintén apróra vágtam és zsíron megfonnyasztottam először a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Utána a reszelt sárgarépát beletettem. Sóztam, borsoztam, kevés őrölt köménnyel megszórtam és az egészet összepároltam. (Ha levet ereszt azt el kell forralni.) Mikor kész volt belekevertem a darált sonkát és 2 db tojást ütöttem bele.
Vizes kézzel fasírtokat formáztam belőle, amit ellapítottam, kb 1,5 cm vastagságú tenyérnyi nagyságúra és serpenyőben kevés zsíron szép pirosra sütöttem.
Lehet enni önálló fogásként salátával és lehet főzelék mellé is feltétnek.
Ha tetszik készítsd el te is és persze írd meg a véleményed.
Friss hozzászólások