Hozzávalók:
50 dkg spenót
10 dkg reszelt sajt,
4 gerezd fokhagyma,
5 dl víz vagy húsleves
4 db tojás
kevés zsír, só, fehérbors, őrölt gyömbér,
Sajtos rúd
5 dkg reszelt sajt,
5 dkg teljes kiőrlésű zabliszt,
5 dkg vaj, vagy 4 dkg zsír, só
A hozzávalókat összegyúrjuk és legalább 1 órát hűtőben pihentetjük. Kb. centi vastagságúra elnyújtjuk és ujjnyi rudakat vágunk belőle. Majd közepes tűzön megsütjük.
A spenótot megtisztítjuk, a szárát letépjük és a zsíron megpároljuk. Közben beletesszük az apróra vágott fokhagymát a végén meg a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Pürésítjük és annyi vízzel, vagy húslevessel öntjük fel amilyen sűrű levest szeretnénk. Én vízzel öntöttem fel és sóval, fehérborssal, őrölt gyömbérrel fűszereztem. A fehérbors szerintem jobban illik hozzá, mint a feketebors.
A tojásokat keményre megfőztem és cikkekre vágtam. Ezzel díszítettem a levest.
A tányér szélére a kisült sajtos rudat tettem.
A színe kicsit túl zöld lett a nekem régen megszokott spenót főzelékhez képest, mivel azt tejjel készítettem. De az íze tényleg finom lett. Már hiányzott egy jó spenótos recept, amit tej nélkül is el lehet készíteni.
Ha felkeltette érdeklődésedet készítsd el te is és írd meg a véleményedet!
Friss hozzászólások