Úgy gondoltam most egy finom diós süteményt készítek. Igy esett a választás erre a Lottószeletre.
Hozzávalók:
12,5 dkg vegyes liszt őrölt aranylenmagból, őrölt kókuszreszelékből, őrölt zabkorpából,
8 dkg zsír,
5 szem süssina,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3 tojássárgája
fék evőkanál kakaó.
A lapok közé 2x 3-4 ek lekvár,
A tetejére 3 tojásfehérje felverve 2 evőkanál xillittel. 12,5 dkg darált dióval.
Fél tábla étcsokit felolvasztani és a tetejére kenni amikor már kihült a sütemény .
A tésztához valókat összegyúrtam, kevés vizet is tettem bele, apránként, kicsit vártam vele, hogy megszívja magát a liszt. Kétfelé vettem és az egyik felébe fél evőkanálnyi kakaóport kevertem kevés vizzel. Kb. közepes méretű tepsinek megfelelő nagyságúra nyújtottam (két nejlon lap között) először a kakaós lapot, majd a tepsibe téve megkentem a 2 púpos evőkanál lekvárral. Rátettem a másik lapot és megint 2 púpos evőkanál lekvár következett.
Kb. közepes méretű tepsinek megfelelő nagyságúra nyújtottam.
Felvertem a tojások fehérjét és belevertem a xillitet, belekevertem a darált diót és a tésztára kentem. Kb. 170 fokon megsütöttem.
Mikor kihűlt a sütemény pici lángon egy kanál vizzel felolvasztottam az étcsokit és a tűzről levéve 2-3 dkg vajat kevertem bele. Ezt a sütemény tetejére kentem.
Kicsit vékony lett, legközelebb kisméretű tepsi nagyságúra fogom nyújtani a tésztát, akkor kicsit vastagabb lesz.
Lehet, hogy mutatósabb lett volna, ha alulra a világos tésztát teszem és utána a kakaósat.
Ha tetszett a recept süsd meg Te is és írd meg a véleményedet!
Friss hozzászólások