Hozzávalók:
20 dkg vegyesen aranylenmag, kókuszreszelék, zabkorpa őrölve,
5 dkg vaj, vagy zsiradék,
2 egész tojás,
kb. 6 dkg cukornak megfelelő édesítő,
mokkás kanál szódabikarbóna,
melegvíz
Mákos töltelékhez:
20 dkg őrölt mák,
3 evőkanál xlillit,
1-2 evőkanál baracklekvár,
reszelt citormhéj, mazsola,
kb. 1,5 dl meleg víz
Diós töltelékhez:
20 kdb őrölt dió,
3 evőkanál xillit
1-2 evőkanál baracklekvár, mazsola,
kb. 1,5 dl meleg víz
A tésztához valókat összegyúrtam és két nejlon lap között vékonyra elnyújtottam. Ne legyen kemény a tészta.
A tölteléket összekevertem és a tésztára rákentem a diósat az egyik felére, a mákosat a másik felére. Természetesen lehet külön-külön is nyújtani és tölteni, de én egybe készítettem. Olyan nagy lett, hogy a gáztepsit keresztül végig érte.
Szépen feltekertem és most úgy gondolta, hogy a mákos fele elkezdett szétcsúszni, mivel a töltelék jó sok lett bele, a mák meg nem tapadt össze. Szóval gyorsan összeszorítottam a nejlon lappal és kitettem a hidegre, hogy megkeményedjen.
Mikor úgy gondoltam kissé meghűlt, tojással megkentem a tésztát és gyorsan bedugtam a sütőbe, 180 fokon tűpróbáig sütöttem.
Finom omlós lett (talán kicsit jobban is mint kellett volna, nehéz volt szeletelni) és az íze is finom lett.
A diós fele tökéletesen állt, mert a dió szépen összetapadt, ha van jó ötleted a mákot mivel lehet megkötni, szívesen veszem. Azért így is finom. Lehet, hogy a töltelék 15 dkg mákból és dióból is elég lenne bele.
Várom az ötleteket.
A képeket szerettem volna úgy feltenni, hogy a tepsis kép a rendes méretű, majd a jobb alsó sarkába szerettem volna behelyezni a szeletelt bejgliket kicsi képben, de sehogy sem sikerült. Ha valaki tudja hogyan tudnám ezt megcsinálni és megírná megköszönném. Én Paint-tet használok.
Friss hozzászólások