Mostanában gofrisütőben, frissen sütöm a kenyeret, ami nagyon finom és egyszerű is. Ebből, ha úgy gondolom süthetek egy darabot, kettőt, vagy akár több darabot is attól függően, milyen sűrűn szeretnék sütögetni.
Ha csak egy darabot szeretnék, összekeverek
1 púpos evőkanál lenmaglisztet,
1 púpos evőkanál őrölt szezámmagot,
1 púpos evőkanál őrölt zabpelyhet, pici sót, pici kacsazsírt annyi vízzel, hogy ne legyen híg.
Ha kevés tökmaglisztet is teszek bele, akkor belekalkulálom ebbe a mennyiségbe. Pihentetem kb. fél órát, míg a magok megszívják magukat, ha kell kicsit hígítok rajta és már mehet is a gofrisütőbe. Én nem szoktam tenni bele szódabikarbónát, de lehet, hogy azzal is jó lenne.
Igy finom friss, ropogós kenyeret ehetünk. Lehet belőle melegszendvicset is készíteni, vagy akár pizzának is tökéletes.
Ha szeretnéd próbáld ki Te is. Ha van véleményed írd meg bátran.
Friss hozzászólások