Volt kettő túlérett banánom, úgy gondoltam ebből finom banánkenyeret készítek.
Hozzávalók:
2 db érett banán,
4 dkg zsír,
fél citrom leve és reszelt héja,
10 db süssina
3 tojás,
kevés fahéj,
20 dkg őrölt mandula,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
Először a banánokat villával összetörtem és a többi folyékony hozzávalókkal kikevertem. A végén belekevertem az őrölt mandulát a szódabikarbónával. Kizsírozott lisztezett püspökkenyér formába öntöttem.
Közepes tűzön kb. 180 fokon sütöttem tűpróbáig.
A végeredmény finom, illatos sütemény lett. Lehet magában is enni, vagy gyümölcsszósszal, lekvárral. Ki mivel szereti.
Már elkészítettem dióval is, de akkor kicsit kevesebb zsír kell bele.
Ha elkészíted írd meg a véleményedet.
Friss hozzászólások