Már rég óta szerettem volna kipróbálni a zserbót így paleosan, hát most megsütöttem és nagyon finom lett.
A tésztája ugyan az, mint az almás pitének, csak a sima lenmagliszt helyett arany lenmagot daráltam. Így szép világos lett a tésztája.
A tésztát négy felé osztottam és két nejlon lap között elnyújtottam. Közepes tepsi hátulján kb.170 fokon megsütöttem a lapokat és még melegen megkentem lekvárral, megszórtam darált dióval és egy kis xillittel. A legfelső lapra csokit készítettem.
Csokihoz:
1 evőkanál kakaópor,
2 evőkanál xillit,
2 evőkanál kókusztej vagy víz,
1 evőkanál zsiradék.
Kis lángon felfőztem és pici hűlés után a sütemény tetejére öntöttem.
Nagyon finomra sikerült, mindenkinek ízlett.
Mivel karácsony van ebből a tésztából bejglit is lehet készíteni. Igaz nem élesztős, de finom és egészséges lesz a belőle készült bejgli. Ez lesz a következő amit elkészítek.
Addig is mindenkinek Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
Ha szeretnéd, próbáld ki és írd meg a véleményedet.
Friss hozzászólások