Végre itt a tavasz, jönnek a friss zöldségek. Eszembe jutott, hogy tavaly milyen finom nyers ételeket készítettem. Vettem finom salátacukkiniket és ebből készült ez az étel.
Hozzávalók a szószhoz:
3 evőkanál napraforgómag (legalább 8 órára beáztatva)
1 gerezd fokhagyma,
pici méz,
2 kiskanál citromlé,
1 evőkanál inaktív sörélesztő pehely
1 cukkini
A napraforgómagot a többi hozzávalóval egy pici vízzel turmixgépben összeturmixoltam.
A cukkinit keresztbe félbe vágtam és a reszelő nagyobbik lyukán szépen hosszára lereszeltem. Igy szép hosszú tésztacsíkok lettek.
Kell még:
2 db nagyobb, vagy 4 kisebb gomba
só, bors, olívaolaj,
őrölt kömény,
pici őrölt gyömbér,
A gombákat apró kockákra vágtam, sóztam, borsoztam, kevés olívaolajjal meglocsoltam. Beletettem az őrölt köményt, az őrölt gyömbért és összekevertem. Ha áll egy negyed, vagy fél órát az ízek szépen átjárják a gombát. Utána a szószba beleforgattam a gombát és a tányérra rendezett cukkini spagettire halmoztam.
Azért azt elárulom, hogy mivel nem volt inaktív sörélesztő pelyhem, ami a sajtos ízt adta volna a szósznak én reszelt sajtot turmixoltam a szószba. Kb. 2 tojás nagyságú reszelt sajt halmot tettem bele.
Nekem nagyon finom lett. Ahogy az ízek átjárták a gombát, a szósszal együtt tényleg jól sikerült.
Különben is itt van a méregtelenítés ideje, hát ez az étel igazi vitaminbomba a testnek.
Ha beindult a nyálelválasztásod nyugodtan készítsd el és természetesen írd meg a véleményed.
Friss hozzászólások