Ma sütöttem ezt a finom kenyeret, amit Alexandra gasztroblogjában találtam
http://alexandragasztroblogja.blogspot.hu
Én magok őrleményéből sütök kenyeret, ezért teszek bele némi zablisztet, zabpehelylisztet is. Aki a szigorú paleo diétát tartja természetesen megsütheti zabliszt nélkül is, de akkor kevesebb olajat kell bele tenni.
Az eredeti recept: Lenmagkenyér, amit én kicsit átalakítottam.
Ime ahogy én készítem:
1/3 bögre olaj (kb.80 ml)
½ bögre víz (kb.1,25 dl)
1 teáskanál só,
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 egész tojás felverve
1 bögre lenmagliszt
1 bögre szezámmag és zabpehely őrlemény (kávédarálóban darálva)
Az egész tojásokat felverem habverővel, majd beleöntöm az olajat és a vizet, amit szintén habverővel összekeverek.
A liszteket összekeverem a sóval, szódabikarbónával, majd a tojásokhoz öntöm. Összekeverem és 3-5 percig állni hagyom.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, akkorába, hogy legalább 1,5 cm vastag legyen. 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm, majd a sütőpapírnál fogva a sűtő rácsára teszem és még kb. 10 percet sütöm, hogy a belseje is teljesen átsüljön. (Hústűvel ellenőrzöm)
Ha van kedved süsd meg Te is és mond el a véleményed. Ha Neked is van saját recepted küld el, hogy én is kipróbálhassam.
Friss hozzászólások