Ma a nyers ételek világába kalandoztam és igen ösztönzőek voltak ezek az írások. Urbán Vali www.nyersetel.hu oldalán arról ír, hogy minden bajunkat belülről kell gyógyítani.
Ugye Te is hallottad már ezt a mondást, hogy „Azzá leszel, amit eszel!” Éppen ezért nagyon fontos, hogy éltető, energiát adó tápanyagokat vegyünk magunkhoz. Márpedig az éltető energia nem a főtt, sült ételekben lakozik, hanem a nyers, friss, legfeljebb a 42 fokig melegített, vagy aszalt ételekben. Már az ételekről készült képek is igen ínycsiklandóak és tetszetősek.
Szóval felvillanyoztak és mindjárt ki is próbáltam egy Nyers cukkinifőzeléket, ami tényleg finomra sikerült, csak az a baj, hogy elfelejtettem lefényképezni.
Az elkészítését leírom és legközelebb a fényképet is felteszem, hátha addig is valaki kedvet kap az elkészítéséhez.
Nyers cukkinifőzelék
1 db cukkini reszelve,
1 evőkanálnyi apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 csokor kapor apróra vágva
só, bors, kevés citromlé
1 evőkanál zabtejszín
A metélt vöröshagymát olajba áztatom, majd lereszelem a cukkinit. Sózom, borsozom és belekeverem a kaprot és az olajba áztatott vöröshagymát. Vékony falu lábosba kis lángra teszem és sűrű kevergetés mellett (éppen, csak) langyosra melegítem. Még kevés citromlevet csorgatok rá, meg beleteszem a zabtejszínt és kész. Valahol olvastam, ha sűrűbbre szeretném turmixoljak bele valamennyi cukkinit, de én most ezt kihagytam. Igy is finom lett. Ez kb. 2 személynek elegendő.
Ha a Te fantáziádat is beindította ez a recept, készítsd el és írd meg milyen lett. Ha nem felejtetted el lefényképezni a képet is elküldheted.
Friss hozzászólások