Ma egy csokis, gyümölcsös sütire vágytam, amit el is készítettem.
Hozzávalók:
3 egész tojás,
3 ek xilit,
5 dkg őrölt mandula,
8 dkg lenmagliszt,
2 evőkanál kakaó
1 alma reszelve,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
pici citrom a kipezsgésre.
1-2 evőkanál olaj
kimagozott megy, vagy bármilyen gyümölcs
A tojásokat felverem, mint a piskótának. Először a fehérjét habnak, majd tovább verem az édesítővel és a sárgájával és a kakaóval. Beleverem az 1-2 evőkanál olajat. Belekeverem az őrölt mandulát, a reszelt almát és végül a lenmaglisztet, a szódabikarbónát és a citromlevet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm ( az én tepsim 25 x 18 cm, ebben kb 2 ujjnyi vastag lett mikor megsült) Rászórom a meggyet.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Finom lett. Egybe szerettem volna lefényképezni, de mire észrevettem, a kislányom már megmintázta a végét. Igy felszeleteltem és így készült a kép.
Szeretem az almát a tésztába, mert szerintem jobb így az állaga, a piskótától kicsit tömörebb.
Ha Te piskótásan szeretnéd nyugodtan elhagyhatod az almát, de érdemes így is kipróbálni.
Ha megtetszett, próbáld ki Te is. Várom a véleményeket!
Friss hozzászólások