Anyukám másodvetésbe Juliska -babot vetett, amit karóra kell felfuttatni és gyönyörű nagy és lapos hüvelyek lesznek. Én nem nagyon szeretem ezt a fajta zöldbabot, mert tisztításkor le kell húzni a két oldaláról a szálkáját, így kicsit macerás. Lényeg az, hogy most ilyen van, ezzel készítettem rakott zöldbabot.
A zöldbabot megtisztítottam, és sós vízben előfőztem.
A darált húsból bolognai spagettinek való alapot készítettem. Egy fej vöröshagymát apróra vágva megpároltam kacsazsíron, majd a végén 4 gerezd apróra vágott fokhagymát is tettem bele . Ezután jó fél kg darált húst rátéve, sóztam, borsoztam és fehéredésig pirítottam. Tettem bele 1 evőkanálnyi őrölt fűszerpaprikát és felöntöttem kb. fél liter paradicsomlével (házi). Puhára főztem és a végén oreganot és bazsalikomot morzsoltam bele, amivel kicsit összeforraltam.
Nem akartam, hogy a zöldbabom ízetlen legyen ezért sütöttem alá vöröshagymás rántást, amibe beleforgattam a zöldbabokat, még kicsit utánasóztam.
Mikor elkészült a hús egy hőálló tál aljára terítettem a zöldbabot és rátettem a húst, majd megint a zöldbab következett. Sütőben átsütöttem és már készen is volt.
Ha valaki szereti a tetejét meg lehet szórni reszelt sajttal és rá lehet sütni, vagy a tányéron meglocsolni (paleo)tejföllel. Nekem így pont elég volt. Nem hiányzott róla semmi.
Ha késztetést érzel az elkészítéséhez, állj neki bátran és írd meg a véleményed.
Friss hozzászólások