Már régóta szeretném kipróbálni vajon milyen lehet a sütőtök torta, hát most minden megvolt hozzá, így elkészítettem.
Gittánál találtam egy mintát, amin kicsit változtattam.
Alaphoz: 1/2-1/2 marék beáztatott, szárított mandula és napraforgómag,
½ csésze csíráztatott, szárított hajdina,
½ csésze áztatott mazsola, fahéj, só
Krémhez: kb. 70 dkg sütőtök,
1 db alma,
1 db banán,
1 evőkanál méz,
½ citrom leve,
pici fahéj,
1 evőkanál utifű maghéj
Az alaphoz valókat összeturmixoltam és mivel nekem nincs olyan pici tortaformám egy kb 15 cm átmérőjű kis ételtároló edényt folpakkal kibéleltem és ebbe nyomkodtam bele a tésztát.
A krémhez a sütőtököt apró kockákra vágtam, meg az almát és banánt is és mindent összeturmixoltam. A legvégén adtam hozzá az utifűmag héjat.
A krémet ráöntöttem az alapra és betettem a hűtőbe.
A tetejére, mivel Gitta írta, hogy inkább olyan csokimázt készítsünk, ami nem keményszik meg, hogy jól lehessen vágni összekevertem kb.1 dl mézet annyi kakaóval, hogy alig bírtam elkeverni.
Ezt ráöntöttem a tetejére. Hát én vegyes virágmézet használtam és annyira nem kemény a csoki a torta tetején, hogy mikor kivettem a tortát a formából, hogy felszeleteljem, szépen lefolyt az oldalán. Nem mintha elrontotta volna, de örültem volna, ha fennt marad a tetején. A tortaszeleteket mandula szeletekkel díszítettem.
Most használtam először utifűmag héjat, de a torta állaga tökéletes lett, nem gondoltam volna, hogy így megkocsonyásodik.
Nekem a torta íze is nagyon jó lett, olyan édes, savanykás, a tésztájából kicsit érzik a fahéj. Azért bevallom előtte megkóstoltam a sütőtököt magában, hogy vajon milyen az íze, mert, ha nem ízlik nem készítem el a tortát.
Ha beindult a nyálelválasztásod, készítsd el nyugodtan és írd meg a véleményedet.
Friss hozzászólások