A tésztához valók ugyan az, mint a bejglinél, csak most nem volt itthon aranylenmagom, így a barna lenmagliszttel helyettesítettem.
Hozzávalók:
20 dkg vegyesen lenmagkiszt, kókuszreszelék, zabkorpa őrölve,
5 dkg vaj, vagy zsiradék,
2 egész tojás,
kb. 6 dkg cukornak megfelelő édesítő,
mokkás kanál szódabikarbóna,
melegvíz
A csoki töltelékhez:
4 púpos evőkanál kakaópor
10 dkg vaj,
2 púpos evőkanál xillit és annyi süssina, hogy megfelelő édességű legyen.
Lassú tűzön felolvasztottam és annyi vizet öntöttem hozzá, hogy jó sűrű csoki legyen belőle. Hűlni tettem.
Sajtos töltelék:
Mivel a sajt magában kifolyik a csigából először besamellt készítettem 2 evőkanál teljes kiőrlésű zablisztből és kb. 2 dl.vízből, (készítheted kókusztejjel is) sóval, borssal. Mikor már jó sűrű volt belereszeltem kb. 10 dkb sajtot. Meg kell kóstolni, akkor jó, ha érzik rajta a sajt íze.
A tésztát kettőbe osztottam és két nejlonlap között elnyújtottam. Egyikre rákentem a csokit, ami már jól besűrűsödött hűlés közben, majd 12 csíkot vágtam belőle a kés hátával,- mivel az éle elvágta volna a nejlon lapomat- feltekertem. Mivel a tésztám elég lágy lett óvatosan kellett feltekerni. Aki már próbálta ezt a tésztát tekerni tudja, hogy nem egyszerű dolog. Késsel alányúlva szépen sikerült.
A sajtosat is így csináltam, abból is 12 csiga lett.
Így is finom lett, bár az arany lenmaggal finomabb a tésztája, legközelebb azzal készítem.
Friss hozzászólások