Gyönyörű nagy szemű szilvák voltak itthon, gondoltam ebből süteményt készítek.
Hozzávalók az alsó tésztához:
2 db kisebb alma összeturmixolva,
½ banán turmixolva,
5 dkg őrölt mák,
5 dkg őrölt kókuszreszelék,
5 dkg őrölt zabpehely,
5 dkg őrölt mandula (lehet napraforgó is),
1 teás kanál szódabikarbóna
kevés fahéj,
4 db tojás,
2 evőkanál olaj,
2 púpos evőkanál xillit
A száraz anyagokat összekevertem, a turmixolt almát, banánt belekevertem a szódabikarbónával együtt. A 4 tojás fehérjét felvertem jó keményre, majd belevertem a xillitet és egyenként a tojások sárgáit és az olajat.
Ezt a masszát óvatosan elkevertem a többi hozzávalóval és megsütöttem kb. 170 fokon tűpróbáig.
Mikor megsült a tetejét megraktam hosszában kettévágott szilvaszemekkel vágott felükkel felfelé, amit megszórtam kevés fahéjjal. Kb. 22-25 db nagy szilva kellett hozzá.
A tetejére 2 db tojás fehérjét felvertem habnak 1 púpos evőkanál xillittel és a 2 db tojás sárgájával.
Tettem bele 1 evőkanál zabpehelylisztet ás a szilvák tetejére öntöttem. Visszatettem a sütőbe és készre sütöttem.
Finom lett. A tésztája finom puha omlós és a tetején a fahéjas szilva igazán jól összeillettek.
Ha úgy érzed érdemes kipróbálni, készítsd el és írd meg a véleményed.
Friss hozzászólások