Sertés lapockát felszeleteltem, sóztam borsoztam és teljes kiőrlésű zablisztbe fordítottam. Kevés zsiradékon mindkét oldalát megpirítottam, majd kiszedtem egy tányérra. Jó nagy fej vöröshagymát kockára vágtam és a maradék zsiradékon megpároltam, majd a hús szeleteket elrendeztem a tetején. Pici vizet öntöttem rá és puhára pároltam. Mire elkészült jó sűrű szaftos lett.
Mivel az előtt pirított tarhonyával szoktam tálalni most úgy gondoltam olyan köretet választok, ami egészséges.
A nyers ételek között olvastam, hogy karfiolból finom „rizst” lehet készíteni. Nagyon kiadós, nem kell sok karfiol hozzá. Én két személyre 3-4 db kb. 5 cm átmérőjű karfiol rózsát apróra szedtem és turmixgépbe rizsszem nagyságúra aprítottam. Pici teaszűrőbe belenyomkodtam és a hús mellé a tányérra borítottam.
Ez lett belőle. Az íze is finom volt, mert a karfiol teljesen semleges ízű és igazán jó köret lett a hús mellé.
Próbáld ki bátran és írd meg a véleményedet.
Friss hozzászólások