Mi szeretjük ezt a süteményt, mert egyszerű és finom, így most elkészítettem a paleos változatát is. Tényleg finom lett.
Hozzávalók:
5 dkg lenmagliszt,
5 dkg őrölt kókuszreszelék,
5 dkg őrölt zabpehely,
5 dkg őrölt mandula,
2 kisebb alma reszelve,
4 db tojás,
1,5 evőkanál olaj,
2 evőkanál xillit,
2 evőkanál méz,
2 kávéskanál szódabikarbóna
A száraz hozzávalókat összekevertem, beletettem a szódabikarbónát és a mézet,majd a két almát belereszeltem. Annyi vizet kevertem bele, hogy nagyon sűrűre összeálljon.
A tojások fehérjét habnak felvertem és belevertem a xillitet, a tojás sárgáját és az olajat. Lazán összekevertem a lisztes hozzávalókkal és sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben kb. 170 fokon tűpróbáig sütöttem. Én kisebb kockákra szeretem felvágni, mert a csokiba és kókuszreszelékbe mártástól megnő a térfogata, no meg így több rajta a csoki is.
Csokimáz:
16 dkg vajat
2 púpos evőkanál xillittel,
4 dkg kakaóval,
1 evőkanál kókusztejjel pici lángon összeforraltam és hűlni tettem.
Mikor langyosra hűlt fél rumaromát belekevertem és a kis tésztakockákat villára szúrva csokimázba és kókuszreszelékbe forgattam. Ennyi tésztához kb. 10 dkg kókuszreszelék kell.
Ezzel el is készült a sütemény, ami vetekszik az eredetivel.
Ha nem szeretnél almát tenni a tésztájába szerintem kókusztejjel is helyettesíthető. Én az eredeti receptben 25 dkg liszthez 2 dl tejet szoktam tenni. Itt a liszt 15 dkg, így kb. 1 dl kókusztej kell bele.
Ha felkeltette az érdeklődésedet Te is próbáld ki és írd meg a véleményedet.
Friss hozzászólások