Nálunk minden nap van leves, gondoltam megosztom veletek én hogyan készítem a brokkoli levest.
Mióta nem használok ételízesitőt a leveseket így készítem.
Hozzávalók:
Kb. 1/2 kg brokkoli,
3-4 db sárgarépa,
2-3 db petrezselyemgyökér,
1/2-1 db paszternák,
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma, (ha a fokhagymát aprítom 4-5 gerezd)
kevés zsír, só, bors, őrölt gyömbér, kurkuma,
petrezselyem zöld, zeller zöld
A hozzávalókat megtisztítottam, a brokkolit egy tál vízben ázni hagytam. A sárgarépát, petrezselymet, paszternákot kockákra vágtam. A vöröshagymát apró kockára vágtam és kevés zsíron megfonnyasztottam, majd rátettem az apróra vágott fokhagymát is. Utána a sárgarépa, petrezselyem és a paszternák következett amit picit nagyobb lángon pirítottam. Végül a brokkoli került bele. Sóztam, borsoztam és öntöttem rá egy kevés vizet, majd megpároltam a zöldségeket.
Mikor már majdnem kész felöntöttem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék és felforraltam. Most tettem bele a gyömbért és kurkumát és a petrezselyem meg zeller zöldet. Ha kell utána sózzuk
.
Ha van zöldpaprika természetesen azt is lehet bele tenni, csak javít a leves ízén, ha valaki szereti paradicsomot is tehet bele, én nem igazán szeretem levesbe.
Kicsit sűrűbbre készítem a levest, mert nem teszek bele tésztát, viszont a krémlevesek helyett inkább ilyen leveseket részesítem előnybe.
Ha van kedved próbáld ki és írd meg a véleményed.
Friss hozzászólások